Salon de coiffure

In de jaren 60 had je nog echte dames en herensalons. Gescheiden met elk hun expertise, aankleding en aanpak. Kappers waren in die tijd nog echt geschoold in heren- of dameskappers. Uiteraard paste de aankleding van de salon hier ook bij. Voor de heren meer sober en ingetogen en voor de dames was er veel meer plaats voor sfeer en aankleding.

Deze 2 werelden komen in 1 kapsalon samen. Hiermee wil ik een tribute salon aan de jaren 60 starten waarin er heel veel aan styling werd gedaan. Kapsels vormden een belangrijke deel van de identiteit van mensen. Nog meer dan nu.

 

Maar het is ook zeker een tribute aan de kapsalon die mijn ouders startten in de Staatsliedenbuurt in 1967. De liefde die mijn moeder en vader in deze salon hebben gestoken, is voor mij de inspiratie geweest om een nieuwe kapsalon te openen op een bijzondere locatie.

De naam van mijn nieuwe salon is een eerbetoon aan het ondernemerschap en passie die mijn ouders destijds hebben laten zien: Salon de coiffure.

Amsterdam-Noord

In 1977 hebben ze de overstap naar de andere kant van het IJ gemaakt en hebben ze daar een succesvolle kapsalon gestart. Op een plek die toen volop in ontwikkeling was. Het Buikslotermeerplein bestond nog niet zo lang en het was een mooie locatie met goede parkeergelegenheid.

Nadat ik zelf ervaring had opgedaan als kapper in Nederland en Londen ben ik in 1993 bij mijn ouders in de kapsalon in Amsterdam-Noord gaan werken. Inmiddels heb ik deze zaak overgenomen en hebben we naast de salon in Noord een kapsalon in Amstelveen geopend die wordt gerund door mijn zus.

NDSM Pontkade

In 2017 ben ik afgestudeerd aan de fotoacademie in Amsterdam met een documentair eindproject over Noord.

Hierdoor heb ik de ontwikkeling van het NDSM zien gebeuren. Ik werd hier bevangen door de creativiteit en levendigheid in combinatie met de mooie historische ambacht van de werf.

Op deze bijzondere locatie ga ik nu de tribute salon starten waarin ik de sfeer van de omgeving wil vermengen met de nostalgie van de jaren 60.

de kapsalon

De salon zal bestaan uit een damesgedeelte op de begane grond en een herengedeelte op de eerste etage.

Elk gedeelte zal zijn eigen moderne uitstraling hebben maar zijn in harmonie met de industriële omgeving met een knipoog naar de jaren 60.